”The American Runestone” säsong 2 – premiär på Viaplay 8 november

Ja, ni läste rätt! Den 8 november är det premiär för säsong 2 av Peter Stormares hyllade dokumentärserie ”The American Runestone” på Viaplay.

I den första säsongen fick vi följa Peters jakt efter sanningen om den omdebatterade runstenen The Kensington Runestone. Nu är han alltså tillbaka med en andra säsong där han fortsätter sin resa tillsammans med bundsförvanten Elroy Balgaard.

– Elroy och jag är väldigt stolta och glada att säsong två har premiär snart och att vi får fortsätta söka sanningen om Kensingtonstenen, eftersom säsong ett gav oss många ledtrådar, säger Peter Stormare.

Säsongen inleds med att Peter och Elroy drar igång en arkeologisk utgrävning, baserad på upptäckterna från den första säsongen, i jakt på nya bevis. Allt visar sig vara mer komplext än de har räknat med och flera nya frågor väcks.

– Många nya saker kommer upp till ytan – även bokstavligt talat eftersom vi ju drar igång en arkeologisk utgrävning på platsen där stenen hittades, säger Peter Stormare. 

”The American Runestone” produceras av Peter Stormares produktionsbolag Viking Brothers Entertainment med Peter Stormare och Glenn Lund som regissörer. Producenter är Nina Lund och Mando Stathi.

Kolla in trailern för säsong 2 av ”The American Runestone” här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *